friendship2100’s diary

体験したこと実感したことから発信します。

深大寺そばを味わう〈1217〉Taste the soba noodles of Jindaiji.

観光案内を見ると深大寺の周りには蕎麦屋が19ほどあるらしい。

Looking at the tourist information,it seems that there are about 19 soba restaurants near Jindaiji.(Soba noodles are made from buckwheat flour.Jindaiji is a famous Buddhist temple.)

これほど蕎麦屋の数があるとお気に入りの店を探すのは大変です。

If there are so many soba restaurants,it's hard to find your favorite restaurant. 

東京と川崎を自転車で往復する度に1店舗ずつ食べ歩いているのですが、今のところお気に入りは多聞というそば屋です。

Every time I go back and forth between Tokyo and Kwasaki by bicycle,I walk around eating soba at one store at a time,but at the moment my favorite soba restaurant is Tamon.

お品書きの1番目の「多聞そば」を注文します。なぜなら、この蕎麦が最もオーソドックスで材料のそば粉も上質だからです。

I'll order the first "Tamon soba" of the menu. Because this soba is the most orthodox and the buckwheat flour is also of hight quality.

蕎麦の麺はツヤがあり美しく輝いて(写真の蕎麦の麺を拡大して見てください。)、少し辛めのそば汁を付けていただくと、やや強い腰のある麺から蕎麦の風味が口の中に広がります。

The noodles of soba are shiny and beautiful(Please enlarge the noodles of the soba in the picture),and if you eat them with a slightly spicy soba soup,the flavor of soba spreads in your mouth from the slightly firm noodles.

多聞蕎麦 Tamon soba

お品書き Menu

住所(Address):東京都調布市深大寺元町2ー37ー4

         2ー37ー4Jindaiji Motomachi,Chofu City,Tokyo

電話(Telephone):042ー485ー4043